joi, 4 august 2011

Recomandare! Nu exista ceva mai frumos! Te marcheaza.....

Cartea este scrisă şi pub­li­cată în perioada comu­nis­mu­lui şi pe lîngă aspectele de ordin social care nu mi-au fost date să le trăi­esc, ajută să înţelegem soci­etatea de acum. Pen­tru că şi atunci şi acum, eram tot oamenii aces­tei ţări. Ileana Vulpescu s-a năs­cut în 1932 la data de 21 mai în judeţul Dolj. Cel mai cunos­cut roman al său este „Arta con­ver­saţiei” care a reuşit să fie best-seller înainte de 1989. Este soţia poe­t­u­lui şi tra­ducă­toru­lui Romu­lus Vulpescu.



 
"Arta con­ver­saţiei” este un roman care a reuşit să mă trans­forme. Nu găseşti ori­unde ast­fel de cărţi. Amelie Nothomb în „Igiena asas­in­u­lui” spune că o carte citită tre­buie să se vadă în privire, ei bine, „Arta con­ver­saţiei” nu rămîne numai în ochi, ci şi în suflet.
 


Povestea este a Sînzianei Hangan, medic chirurg, femeie divo­raţată care plon­jează adînc în sine şi se descop­eră pe par­cur­sul roman­u­lui. Femeie capa­bilă, cerută în căsă­to­rie de un număr impre­sionat de băr­baţi, cu un copil din flori şi lucid­i­tate cît pen­tru zece, Sînziana se întîl­neşte într-o zi cu o mare iubire şi de aici porneşte într-un periplu al amintirilor.

Cateva citate din acesta carte de capatai a mea ... si poate a voastra dragii mei cititori!

Un comentariu:

Corina spunea...

Frumoooooooosss!!!!!!!!!