marți, 12 aprilie 2011

Cel mai frumos câine din România se aflã la Bârlad!

CEL MAI TARE … CIOBÃNESC Cel mai frumos câine din România se aflã la Bârlad. Haiduc, o mândrete de ciobãnesc mioritic, apartinând unei familii de bârlãdeni, a rupt gura târgului Slobozia, la ultima expozitie caninã organizatã la nivel international de Asociatia Chinologicã Ialomita, cucerind nu mai putin de cinci premii, desi – suprizã! – se afla la prima participare de acest gen. Stãpânii sãi sunt tare mândri de el si se gândesc serios sã-l înscrie la Campionatul Mondial Chinologic din Franta, care va avea loc în aceastã varã. Pânã atunci, Haiduc face antrenament timp de trei ore zilnic, având antrenor si medic personal, iar pe 9 aprilie a mai inhatat un titlu de campiona, ocupand locul I la "Cel mai bun junior din concurs" la încã o expozitie de câini, care s-a desfãsurat la Brasov.  
Haiduc, un ciobãnesc mioritic din Bârlad, crescut de familia Dan si Maria Pecheanu, a participat pe 2 si 3 aprilie la Slobozia, la un concurs international chinologic, unde a cucerit cinci titluri de campion. Haiduc are un an si trei luni, provine din canisa de Condatex, tot din Bârlad, proprietarul canisei fiind bârlãdeanul Dan Popa. Haiduc a fost crescut cu mare drag de Maria Pecheanu, medic de familie si consilier local în CLM Bârlad. La expozitia chinologicã de la Slobozia, Haiduc a fost înscris doar pentru a vedea cum se comportã într-un concurs si dacã are calitãti de campion. Si a avut ! A cucerit cinci titluri printre care: cel mai bun ciobãnesc mioritic din concurs, cel mai bun junior din concurs, cel mai bun câine dintre cei participanti pe 2 aprilie (sâmbãtã). În cursul zilei de duminicã, 3 aprilie, Haiduc a mai cucerit douã titluri de campion, desi multe dintre probe s-au reluat, dar nu cu aceeasi concurenti. La eveniment au participat peste sase sute de câini, din 88 de rase, veniti din toate tãrile europene. De la cei de doar câteva sute de grame, pânã la dulãii cu greutatea de 70 de kilograme, toti concurentii au încercat sã iasã în evidentã prin ceva deosebit. Însã Haiduc de la Bârlad i-a întrecut pe toti. Are 70 de cm înãltime si 60 de kilograme, este îngrijit si antrenat de la trei luni de Maria Pecheanu, propietara sa, ajutatã de Dan Popa, proprietarul mamei lui Haiduc si de medicul veterinar Ioan Bejan, si el un mare iubitor de animale de rasã si nu numai

Inca un titlu national la Brasov!

«Ne-am decis sã încercãm sã-l prezentãm pentru a vedea valoarea sa, iar sperantele noastre au fost rãsplãtite. Fiind si la primul concurs de frumusete si inteligentã caninã, nu ne-am asteptat sã ia vreun premiu, de aceea suntem foarte fericiti cã a câstigat asa de multe. Are cinci cupe primite si trebuie sã stiti cã au fost foarte multi câini în concurs. Noi tinem foarte mult la el si am decis sã îl antreneze Dan Popa, împreunã cu medicul Ioan Bejan. Timp de cel putin 2 – 3 ore pe zi, Haiduc face antrenament si pe 9  aprilie a fost iarasi  prezentat la Brasov, la un alt concurs de frumusete caninã (Expozitie CACIB). Aici a castigat locul I la categortia "Cel mai bun junior din concrus" si a fost declarat rezerva ( pe locul Ii mai precis) la spectacolul "Best in show". Haiduc va participa cu siguranta la Campionatul Mondial din Franta, care va avea loc undeva prin luna iunie sau iulie», a spus Maria Pecheanu. Pentru a creste un campion ca Haiduc, îti trebuie multã pasiune pentru câini, putere financiarã si mai ales rãbdare pentru a-l antrena. Un asemenea exemplar face cinste celui care l-a crescut si l-a iubit, iar dacã adunã titluri de campion, puii sãi vor avea o valoare deosebitã. Pânã atunci, Haiduc face cinste orasului nostru si, cine stie, poate cã ne vom mândri la varã cu încã un campion mondial care provine din Bârlad, chiar dacã are patru picioare, este ciobãnesc mioritic si nu vorbeste! 

Arbitri de la Brasov au declarat ca un asemenea exemplar frumos se naste in aceasta rasa odata la 100 de ani! Deja despre Haiduc a azuti toata tara, fiind prezentat la Radio Romania Actualitati (cititi AICI)! 




2 comentarii:

Anonim spunea...

Fratele sau CODIN e cu mult peste ca dovada si rezultatele lui atat in tara cat si in strainatate si el chiar participa la Paris la WDS!
Cat despre Haiduc...ar trebui sa-l vedeti pe Codin si apoi sa-l laudati ca intergalactic!

Unknown spunea...

SI PE CODIN UNDE IL PUTEM VEDEA?