vineri, 15 aprilie 2011

Un drept la replica ... ca nuca in perete! Conflict intre generatii care se lasa cu bataie!!

Un barladean cu simt de raspundere mi-a trimis ieri, un drept la replica, in urma unui articol al meu, publicat in cotidianul "Vremea Noua" unde imi desfasor activitatea, drept care m-a facut sa rad in hohote! De mult nu am mai citit asa o ineptie! Pentru a va putea lamuri, va pun la dispizitie articolul respectiv: Apasati AICI

 Fanatismul religios face victime
 
NEBUNIE Dupã ce s-a lãsat convins de vestitul preot cântãret, Cristian Pomohaci, initiatorul unui curent religios desprins din ortodoxie si respins public de BOR, cã «Bãtaia este ruptã din Rai », un bârlãdean de 40 de ani a început sã îsi batã cele douã fetite, ca sã fie în perfect acord cu îndemnul biblic. Fetele, una de 13 ani si una de 7 ani, au sunat însã de acum trei sãptãmâni la Telefonul Copilului si au cerut ajutorul asistentilor sociali, care, de altfel, le-au si inclus într-un program de consiliere atât pe fete cât si pe tatãl agresor. Cazul este unul fãrã precedent la Bârlad si i-a uimit chiar si pe reprezentantii locali ai DGASPC Vaslui, cu atât mai mult cu cât tatãl este o persoanã instruitã, angajat în sistemul bancar. Mariana Mirea, reprezentanta preotului Cristian Pomohaci, de la Biserica Mosuni din judetul Mures, spune cã nimic din acuzele aduse pãrintelui Pomohaci nu este real si cã în niciun caz pãrintele nu îndeamnã pe enoriasi sã îsi batã copii.

Daca voi vedeti undeva scris numele tatalui acuzat de fetele lui ca le bate de au ajuns sa apeleze la Protectia Copilului, ma inchin! Dar, ca sa vedeti nebunie, ma trezesc cu un drept la replica uimitor, in care un anume Mimi Ichim, pe care sincer nu-l cunosc, dezvaluie ... totul si, in loc sa-si ceara scuze fetelor lui pentru atitudinea de care acestea il acuza, el sare in apararea preotului, caruia eu oricum i-am precizat opinia, prin intermediul purtatoarei lui de cuvant! 

Dreptul .... omului!

Domnule Director,

Ma numesc Ichim Mimi si despre mine se face referire in articolul “ Preotul cantaret Cristian Pomohaci acuzat de propagarea violentei in familie : doua fetite battue de tatal lor, adept al “cultului” condus de Pomohaci! “ publicat de catre Cezara Mironica in data de 13 aprilie 2011 precum si a articolului “ Doua fetite maltratate de tatal lor, dupa invataturile unui preot “ publicat de catre Cezara Mironica, in data de 14 aprilie 2011, in cotidianul “ Vremea noua”.
Intrucat, cand a fost redactat materialul acestor doua articole, nu am fost consultat pentru a-mi exprima parerea vizavi de aceasta situatie, doresc sa-mi fie publicat urmatorul punct de vedere:
Este adevarat ca particip la Sf. Liturghie ce se desfasoara la Casa Domnului de la Mosuni unde Preot Paroh este Pr. Cristian Pomohaci. Aceasta participare nu are loc in mod regulat. De cate ori am fost prezent acolo, NICIODATA, la Predica, Pr.Cristian Pomohaci nu ne-a indemnat si nu ne-a invatat sa batem copii. Din contra, DUMNEZEU, inseamna Dragoste Duhovniceasca, stare pe care dumnealui ne indeamna sa o aflam si sa o urmam.
Discutii individuale cu sfintia sa nu au fost cazul, intrucat nu este duhovnicul meu.
Cazul ajuns in analiza personalului de la CPRU – CANE Birlad este un conflict intre generatii care cu ajutorul specialistilor de la DGASPC Vaslui se va aplana.
Repet ca NICIODATA , atat eu cat si familia mea nu a facut referire la faptul ca Pr. Cristian Pomohaci indeamna la violenta.
Regret ca, printr-un gest de-al meu, numele Pr. Cristian Pomohaci, a fost stigmatizat fara vina in ochii opiniei publice.
Doamne ajuta-ne."

Conceptia, ortografia si  sublinierile religioase apartin semnatarului dreptului la replica!

Dreptul ...meu !

Stimate domnule Ichim, permiteti-mi sa nu va cred. Eu nu cred ca dumneavoastra sunteti cel din articol. Iaca nu cred eu! Dar, daca insistati in afirmatii, va trebui sa probati ca in acel articol e vorba despre dumneavoastra.  Astept cu deosebit interes probele pe adresa redactiei "Vremea Noua". Nu e cazul sa va grabiti, ca noi avem o rabdare antrenata !!

Dreptul ... preotului! 


Un comentariu:

Anonim spunea...

Un preot ortodox oficiaza liturghii in Sfanta Biserica si niciodata in Casa Domnului. A sustine o asemenea ineptie nu face decat sa arunce cu noroi in parintele Pomohaci, si-l baga laolalta cu ereticii.
Hotarati-va deci ce si cine sunteti si carui cult ii apartineti.
''Gura pacatosului...''