duminică, 6 martie 2011

De 8 Martie, un martisor cultural....Pentru dvs. DOAMNA!


Un cadou deosebit de frumos, de inceput de primavara, a fost oferit barladenilor pe 6 martie, de catre Consiliul Judetean Vaslui,   Muzeul „Vasile Parvan” impreuna Galeria de Arta „N.N.Tonitza” din  Barlad, Uniunea Artistilor Plastici si Fundatia Culturala „Remember Enescu” din Bucuresti. A fost vernisata o expozitie de pictura si urmata de un recital instrumental, oferit de copiii talentati tuturor iubitorilor de arta si in special mamelor. 




La Galeria de Arta „N.N.Tonitza” din Barlad,  a avut loc vernisajul expozitiei de arta a pictorului  Cozmin Movila. Expozitia, intitulata „Pictura intre experiment si certitudine”, cuprinde 30 de lucrari semnate de bucuresteanul de de numai 26 de ani, Cozmin Movila, un reprezentant al noii generatii de artisti plastici din Romania. La vernisaj au fost prezenti pe langa zecile de iubitori de arta si organizatorul acestui eveniment, Mircea Mamaluca, directorul Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, dr. Constantin Teodorescu, cel care a asigurat spatiul expozitional si primarul Constantin Constantinescu. „Expozitia lui Cozmin Movila, artistul plastic prezent acum la noi in Barlad, este o certitudine, nicidecum niste inceputuri. Pictorul este bine scolit, ancorat in procesul de invatamant superior, fiind un artist deja realizat. Lucrarile sale vin din segmentul {colii lui Ciucurencu si onoreaza arta romaneasca”, a precizat dr. Constantin Teodorescu, la deschiderea expozitiei lui Cozmin Movila. Tanarul artist bucurestean a precizat ca in cercurile de arta plastica din toata tara se stie ce se intampla la Barlad si ca este mandru de onoarea ce i s-a facut, de a expune la Galeriile „N.N.Tonitza”, acolo unde sute de artisti din tara si nu numai au avut expozitii personale. 



Dupa deschiderea expozitei, barladenii au fost invitati sa participe la recitalul instrumental  „Preludiul Gloriei” la Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu”. În program au fost audiate lucrari de: Antonio Vivaldi, Ludwing van  Beethoven, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Pugnani - Kreisler, Frederich Chopin, Claude Debussy, Serghei Rachmaninov, Johann Sebastian Bach etc. Organizatori acestui concert au fost prof. Mihaela Tomescu, mama cunoscutului violonist roman, Alexandru Tomescu, din partea Fundatiei Culturale   „Remember Enescu” din Bucuresti si Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. Au concertat tineri interpreti de la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” din Iasi, de la Liceul de Arta  „George Apostu” din Bacau, de la Academia de Muzica „George Enescu” din Iasi si de la {coala de Muzica si Arte Plastice „N.N.Tonitza” din Barlad. Au cantat: Anda Lazar (7 ani) – violoncel, Catalina Bujoreanu  (7 ani) – vioara, Liviu Scripcaru (8 ani) – vioara, Bianca Calin – vioara, Mihai Caloianu – pian, Monica Gemene – pian, Alina Andriuti – pian, Georgiana Holban – pian, Despina Constantinovici – pian, Teodora Ciupescu – pian, Madalina Pancu – pian si Cvartetul de Chitara, condus de prof. Cristian Lazar din Iasi.   

Martisoare muzicale...va invit sa urmariti! Merita!

Niciun comentariu: