joi, 16 mai 2013

Scrisoare catre sufletul care m-a tulburat! TU!


Pentru ca sunt sigura ca stii.. iti voi vorbi cu ajutorul lui Lorelei, cea care m-a tulburat cu scrisorile ei catre Catul Bogdan ... asa cum m-ai tulburat tu, de la prima privire! 

Un mesaj de dragoste te poate salva de ... tine insusi? Dar sa sper oare ca mesajul ajunge la tine? Cu siguranta va ajunge... insa mai trebuie sa-ti vibreze si sufletul.... 

Luli (Lorelei) a fost numele primului meu jurnal. Si am sa-ti arat acum de ce:

"Totul ne desparte pe mine si pe tine: distanta, oamenii, viata si poate si destinul. Ti-aduci aminte? Ca sa-l cunoasca pe Cesar, Cleopatra, insotita de un singur credincios, a trecut marea cu barca, infruntand-o, s-a lasat infasurata intr-un sac ordinar si dusa pe umeri in palatul lui Cesar, fara ca nimeni sa-si inchipuie ca intr-un tol purtat pe umeri, regina Egiptului vine sa-l vada pe Cesar. Iata ce-ti aduce scrisoarea mea. Nu ma tem nici de zambetul tau, deci nu ma tem de nimic. Sunt cea mai mica fata a lumii intre randunelele ei, fiindca ma infasor in intregul ei necunoscut. Privirea ta nu ma va gasi nicaieri. Amintirea ta nu are unde sa ma afle. Glasul tau nu poate sa ma strige si nu stie unde. Sunt intre cele patru zari: raspantia lor. Sufletul meu si-a pierdut sufletul copilariei. Sti sa asculti? Auzi vantul la fereastra? Auzi pasarile care pleaca si se intorc ducand si aducand primavara? Sti ce-i nostalgia? Privesti uneori pe fereastra fara sa vezi nimic? Sunt pe acolo si intr-acolo; o apropiere si o indepartare in preajma ta. Gandeste-te la mine ca la o stea desprinsa din tine si dusa in intunericul fara fund..." Lorelei....

Și-ai să mă uiți -
Că prea departe
Și prea pentru mult timp pornești!
  Și-am să te uit -
Că și uitarea e scrisă-n legile-omenești. (Minulescu...)

Totul a inceput cu o singura privire. A fost dragoste la prima vedere. De la prima intalnire, am simtit ca vreau mai mult.... Dar, Dumnezeu mi-a zis ca nu se poate! 

"Cercasem eu cu arcul meu, sa te rastorn pe tine Dumnezeu! Talhar din ceruri imi rostii solia, Ca sa-ti rapesc cu vulturii taria! Dar eu ravnind in taina la bunurile toate, Ti-am auzit cuvantul zicand ca "Nu se poate"!!! - (Tudor Arghezi)

Niciun comentariu: