joi, 15 martie 2012

Cum ar fi viata fara parinti? Poate raspunde cineva...??

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi viata ta daca nu ai avea parinti? Iti amintesti cand te jucai cu alti copii si le spuneai ca tatal tau e cel mai tare? Mai stii cand le spuneai altora ce parinti grozavi ai tu? Ei bine sunt multi copii care se bucura de aceleasi avantaje pe care le-ai avut tu prin simplul fapt ca au parinti, dar sunt si multi copii care nu sunt asa privilegiati  pentru ca sunt orfani, abandonati de parinti pe strada sau intr-o casa de copii. 
 
In timp ce majoritatea oamenilor isi vad de treburile lor cotidiene, acesti copii fara parinti se pierd prin jungla tristetii si a disperarii, fara ca cineva sa observe nevoile lor. Se plimba in fiecare zi printre oameni, fara sa fie bagati in seamna. Ba mai mult, unii sunt exploatati de semenii lor, pusi sa cerseasca sau sa vanda ziare in intersectie. Altii sunt schingiuiti si raniti in trupurile lor firave pentru a aduce un castig mai bun. In tarile sarace sunt pline intersectiile, strazile si garile de astfel de copii. Si totusi, ce vina au ei?
 
Constantin Mardare din Barlad este un bărbat puternic. A avut tăria să imi relateze cu amănunte sfâşietoare uneori, povestea vieţii sale, pricepând pe loc de unde vine tristeţea din sufletele copiilor pictaţi de el şi de unde curg lacrimile pe trandafirii din tablourile lui!   

Sutele de tablouri pe care le-a făcut de-a lungul timpului înfăţişează, în mare parte, chipurile micuţilor abandonaţi de părinţi în centrele de plasament în care pictorul predă desen.

„M-am născut în Vaslui şi am fost dat la Casa de Copii din Barlad direct din maternitate"!  
 
Puteţi vedea picturile sale pe pagina sa de Facebook (constantin disney), dar şi pe www.constantyn-cristi-mardare.com.
 
Privit, plangeti si rugati-va pentru cei care v-au crescut cu drag! Unii n-au fost asa de norocosi, altii au fost orfani cu parinti! 
 
 







Un comentariu:

Anonim spunea...

...cred ca asta ar spune totul ...
"mama este cea care poate lua locul tuturor, dar al carei loc nu poate fi luat de nimeni." :)