vineri, 24 iunie 2011

Ruygbistul Adrian Radacina condus pe ultimul drum

CAPAT DE DRUM Comuna Bacani a fost joi, 23 iunie, centrul rugby-iului romanesc, dar din pacate pentru un eveniment tragic: inmormantarea tanarului ruygbist Adrian Radacina, de 17 ani, component al echipei U17 CSS Barlad si al lotului national de juniori U 17. Acesta s-a inecat in lacul Snagov, pe 19 iunie, in timp ce se afla in cantonament cu lotul national de juniori. Cei prezenti la inmormantare nu si-au gasit cuvintele pentru a-si exprima durerea pe care au simtit-o la despartirea de fiul, fratele, nepotul, prietenul, colegul si sportivul de exceptie care a fost Adrian Radacina.

~ntreaga conducere a Federatiei Romane de Rugby, in frunte cu Alin Petrache, presedintele acesteia si cu lotul national de juniori U 17, precum si sute de elevi barladeni, l-au condus ieri pe ultimul drum pe ruygb-istul Adrian Radacina, care a murit inecat pe 19 iunie, in lacul Snagov. Adrian Radacina (sportiv al CSS Barlad) era component al echipei nationale U 17, care se afla in cantonament la Snagov pentru a pregati turneul Black Sea Cup. Acest turneu a debutat miercuri, 22 iunie, cand colegii lui Adrian au juat in memoria lui, cu echipa Rusiei. 

Componentii lotului de juniori U17 au declarat ca au invins pentru el echipa Rusiei, cu scorul de 19 – 7, si au jucat cu tricouri pe care aveau imprimat mesajul „Rada, nu te vom uita niciodata”. Aceleasi tricouri le-au purtat si la inmormantarea colegului lor de lot, toti fiindu-i alaturi pana in ultima clipa, cand a fost acoperit de pamant. Pe langa familia indurerata, cei mai suparati erau colegii lui Adrian Radacina, din lotul U18 a CSS Barlad, cu care anul acesta a castigat Campionatul National de juniori al Cluburilor Sportive Scolare. Colegii sai de la CSS si de la Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahuta” unde era elev Adrian Radacina, au plans incontinuu. 

Fara cuvinte si cu lacrimile in ochi erau si profesorii acestuia, Cristina Stirbu, Ciprian Popa, Dan Tufaru, Ioan Harnagea (antrenorul echipei CSS Barlad) si mai ales una dintre colegele de la specialitatea muzica, din cadrul liceului, pe care Adrian o iubea in taina si care i-a purtat tabloul pe tot drumul acestuia spre cimitir. Sute de sateni din toata comuna Bacani au tinut sa-l conduca pe ultimul drum pe baiatul consateanului lor Benone Radacina, exprimandu-si intreaga compasiune pentru pierderea suferita si avand numai cuvinte de lauda la adresa copilului disparut in mod atat de tragic. Netinand cont de caldura inabusitoare de afara, toti au tinut sa isi exprime durera pentru plecarea atat de timpurie de langa cei care il iubeau si il ingrageau, a sportivului si omului remarcabil Adrian Radacina.

IN MEMORIAM


Un comentariu:

Radacina Petru-Dorin(unchiul) spunea...

Multumesc din suflet pentru ce ai facut. Iti multumesc pentru acest IN MEMORIAM.
Faci o treaba excelenta. Cu stima si respect.