duminică, 27 ianuarie 2019

Istoria culturala a prostiei ... provinciale


MOTTO “Prostii mor, prostia e nemuritoare. (Ion Luca Caragiale, 13 februarie 1852 – 9 iunie 1912)
Politistii comunitari  din Husi ... rupti de munca!
Hai sa va spun mai intai un banc! Stiti de ce a fost inventata politia comunitara (acum locala)? Nu stiti?? A?? Nimic?? Va  spun eu: ca sa aiba si politistii de cine sa rada!

Am ales sa va descriu aceasta intamplare adevarata, pentru ca mi se pare a fi etalonul ... prostiei provinciale. La Husi, orasul dintre vii si cel mai aproape de granita cu Republica Moldova, primarul s-a trezit cu o solicitare de la politistii comunitari  ai orasului. Evident, aflati in subordinea sa. Politistii (fostii gardieni) cereau in petitie ca Primaria Husi sa le asigure plata orelor suplimentare. Primarul a solicitat politistilor sa ii prezinte o situatie referitor la numarul orelor suplimentare si cam ce suma ar fi necesara, pentru a supune aprobarii Consiliului Local solicitarea politistilor comunitari. Zis si facut! Baietii "galonati" din subordinea primarului s-au apucat de calculat si ce credeti? S-au prezentat la primar cu calculul respectiv, iar primarul a inmarmurit cand a vazut "opera" matematica a subordonatilor sai: din cele trecute pe referatul depus la primar, reiesea ca politistii comunitari din Husi munceau ... 64 de ore pe zi!!!

Din ciclul mare este gradina Politiei Comunitare: Politia comunitara din Barlad


Povestea acestei fotografii este simpla : 

Aceasta fotografie e realizata pe raza municipului Barlad, in ziua cand un intreprinzator local,  se apucase saracul sa protesteze in fata Primariei, vrand sa dea foc unui autobuz ce ii apartinea. Bineinteles, la fata locului s-au deplasat "trupele speciale" din cadrul Politiei Comunitare Barlad, echipate corespunzator pentru interventie: camasa calcata si apretata; cagula de interventie; cascheta regulamentara peste cagula; ecuson cu numele fiecaruia, desi purtau cagula pentru ascunderea identitatii!!! Realizand ca exista oameni mai prosti decat el, afaceristul a renuntat la a mai da foc autobuzului, intrucat nu putea tine in mana bricheta din cauza ca se tinea cu ambele maini de burta de ras. Iar politistii ... adevarati, care, stati linistiti, au si ei prostii lor, se uitau de pe margine la interventia "in forta" a cagulatilor comunitari si mureau de ras!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu, politia comunitara a fost inventata pentru ca polițiștii sa vina și mai târziu.
Pana sa-i pună și pe ăștia in schema de obicei apăreau la spartul târgului, după ce se termina tot și se băteau bine agresorii.
Acu s-a mai lungit odihna, apar ca zmeii (dacă mai apar) după ce termina circul și comunitara (sau locala cum ii mai zice) :D