joi, 19 iunie 2014

Alesii barladenilor si sindromul Halep



CULMEA SPORTULUI ~n timp ce sportivii adevarati ai Barladului aduna titluri de campioni nationali, medalii de aur si cupe cu nemiluita - pentru performante reale, iar municipalitatea barladeana nu-i aude si nu-i vede, primarul Titi Constantinescu se joaca de-a tenismenul pe banii  barladenilor. Mai mult decat atat, se pare ca sindromul “Halep” a avut si o reactie adversa asupra primarului de Barlad, ca de cand cu participarea Simonei Halep in finala de la Roland Garros, el se viseaza un fel de “Boris Becker de Cacaina”. La meciurile sale amatoristice se supara pe cei care-l bat, arunca cu racheta de tenis dupa ei si isi pune “fanii” politici in situatii penibile: sa-i faca vant cu prosopul si sa-i toarne apa in gura! Nici finul sau de cununie, deputatul Adrian Solomon n-a scapat de sindromul “Halep”, care l-a afectat si pe el, intrucat s-a apucat serios de tenis de camp. Deocamdata se ocupa doar cu sponsorizarea scolii de tenis particulare unde si-a inscris fiica. Placerile personale si interesele parentale primeaza in fata adevaratilor performeri in sport la nivel national!



La Barlad, in Gradina Publica sunt cateva terenuri de tenis de camp pe zgura, apartinand municipalitatii, unde amatorii celui mai frumos si mai placut sport al elegantei si fayr-play-ului, isi petrec orele libere. Printre cei mai infocati tenismeni se numara si primarul Constantin Constantinescu, care atins serios de sindromul “Halep” joaca tenis cu diversi prieteni sau cu participanti la competitiile ce se organizeaza in acea baza sportiva. Ce n-a inteles primarul Titi din tenisul de camp, este ca acesta se bazeaza, ca toate sporturile in general, pe principiul fayr-play-ului. Nu l-a inteles nici in sport si nici in viata cotidiana, fiind cunocuta firea lui impulsiva, mai ales atunci cand pierde. Cine joaca cu el tenis, are viata grea daca se incumeta cumva sa-l bata. Acesta se enerveaza si sfarseste prin a arunca cu racheta de tenis dupa cel care l-a invins. Caz concret, acum circa doua saptamani, la una din competitiile organizate pe terenurile de tenis din Gradina Publica, primarul Titi a jucat tenis cu un copil foarte bun, cu performante in acest sport. “Copilul l-a batut pe primar, iar cei care asistau pe margine la jocul dintre cei doi (Titi si copil), au ramas stupefiati cand l-au vazut extrem de nervos pe Titi, aruncand cu racheta dupa copil! Racheta l-a lovit pe micut in spate, facandu-l sa icneasca de durere!”, ne-a relatat unul din cei care au participat la competitie si care a ramas stupefiat de atitudinea lui Titi! Am incercat sa-l contactam pe primar pentru a ne spune si opinia dumnealui fata de cele relatate despre incident, dar acesta n-a fost de gasit nici in Primarie si nici la telefon. Suntem siguri ca din punctul de vedere al primarului, aceasta iesire a fost o gluma!  Din punctul de vedere al tatalui copilului, gluma a fost deplasata.

Becker de Cacaina

Dar nu este primul caz cand Titi, patruns de fiorul jocului si crezandu-se un fel de “Boris Becker de Cacaina” arunca cu racheta dupa cei care-l bat, insa acestia, fiind obisnuiti cu furia lui Titi, care nu stie sa piarda (ca si in viata, cand injura si spurca pe toti cei care nu-i indeplinesc ordinele), tac malc si inghit aceste iesiri necontrolate. Cand joaca tenis si oboseste, primarul Titi se aseaza pe banca, deschide gura si un amic care il insoteste mai mereu (un fel de catel de casa) ii toarna apa in gura si ii face vant cu prosopul, starnind hazul tuturor celor care asista la asemenea scene penibile!

Solomon, atins si el de sindromul “Halep”

Pe principiul “Ce face omul, face si maimuta”, deputatul Adrian Solomon se ia la intrecere cu nasul primar si s-a apucat si el de tenis de camp. Sindromul “Halep” l-a afectat si pe el, intrucat acesta s-a apucat serios nu sa joace tenis ci sa sponsorizeze o scoala particulara de tenis de camp, unde recent a avut loc o competitie dotata cu premii constand in cupe, medalii si echipament sportiv. Nu ca gestul nu ar fi frumos, dar nu-i chiar altruist, deoarece la acea scoala de tenis deputatul si-a inscris fiica, pentru ca aceasta sa invete acest sport frumos si cine stie, poate ca va iesi din ea si o mare campioana.

Dar cu campionii adevarati ce facem?


Dincolo de pasiunea personala a primarului Titi Constantinescu si de altruismul parental al deputatului Adrian Solomon (caruia nu i-ar strica sa joace el putin tenis, pentru o viata sanatoasa - n.r.), se pune intrebarea fireasca: de ce acestia nu-i vad pe adevaratii sportivi de performanta din Barlad si nu le acorda un minim de atentie, o diploma de excelenta, o mica sponsorizare etc. Pentru ca avem adevarate valori sportive, care duc numele Barladului pe simeze nationale si internationale: echipa de rugby a Asociatiei sportive “Fortus” apartinand Liceului Pedagogic “Ion Popescu” din Barlad a castigat pentru a doua oara consecutiv titlul de campioni nationali si medalia de aur in cadrul Olimpiadei Sportului {colar, cluburile de arte martiale din Barlad ca Wazary Dojo, Miyagi Dogo, Shiteidojo, Kentai Dojo, au obtinut titluri de campioni nationali si zeci de medalii de aur la diverse campionate, etc. Celor care pregatesc copii barladenilor care ajung campioni adevarati, cu rezultate de exceptie, chiar daca sunt particulari sau privati cum se spune, nu au nicio facilitate, iar micii campioni nu au vazut nici macar o diploma (care nu-i foarte scumpa domnule primar sau domnule deputat), daramite sponsorizari din partea alesilor! 

Cezara MIRONICA 

Niciun comentariu: