vineri, 21 iunie 2013

Toate femeile sunt curve in afara de mama cuiva....

Autor: Angela Tocila
Văd că nici bine nu și-a spus președintele Băsescu părerea (bine cunoscută de altfel), despre femei, că s-a și dat liber la scenarii fanteziste gen Elena Udrea- președinte, Monica Macovei – președinte. În acest caz, deosebirea între realitate și ficțiune, e ca de obicei,  de la cer la pământ. În timp ce dăm pe dinafară de democrați ce suntem în aparență, mai toți avem doza ”atât cât trebuie” de misoginism și se manifestă în mod egal, atât la femei, cât și la bărbați, indiferent de educație sau statut social.
Am avut ocazia să mă conving încă o dată, cu ocazia bătăii încasate de Alexandra Stan, cât prețuiesc românii femeile. Multe mugete s-au auzit din grote spunând cu sete că și-a meritat-o pentru că a stricat o familie, de parcă vita aia care-a bătut-o a fost un obiect pe care-l iei și-l muți dintr-un loc în altul, dintr-o casă în altă, fără să se poată împotrivi. Alții și-au exprimat înțelepciunea lăsând înc-o vânătaie, de data asta pe suflet, zicând că e curvă. Așa și este, înțelepciunea populare zice că ”toate femeile sunt curve în afară de mama”. De ce mă-sa nu e curvă, nu știe nimeni, dar cum fiecare dintre noi avem o mamă, o soră, sau o fiică, rezultă că numărul celor care rămân curve, scade simțitor și se reduce la cele care chiar iși câștigă existența fiind curve.
Ce-are românul împotriva femeii ? Păi, hai să vedem… Începem soft, cu ”locul femeii e la cratiță”. Cei mai îngăduitori, aprobă că locul femeii e și în dormitor. Alții, mai vizionari cred că ”femeia trebuie să fie curvă-n pat și doamnă în societate”, ăștia fiind filozofii luminați care-și justifică misoginismul și ipocrizia punându-se pe ei înșiși în centrul universului feminin, care univers trebuie să reacționeze după pohta ce-a pohtit masculul în cauză. Foarte mulți români cred că e normal să-și bată nevasta, mama, fiica. De ce? Păi, pentru că mâncarea nu e sufiecient de caldă, rece, sărată, acră, pentru că a venit beat de la crâșmă și n-a băut destul, pentru că e gelos,  pentru că nu e suficient de băgat în seamă, pentru că nevasta nu vrea să facă sex, pentru că mama nu-i dă pensia s-o strice pe băutură, pentru că fie-sa a luat un 4 și-i umblă ochii după băieți. Bătaia le rezolvă pe toate și mai e și ruptă din rai, așa că, bătaia înseamnă educație. Un ochi vânăt e dovada supremă că femeia care-l ascunde sub ochelarii de soare și fond de ten a fost educată recent și tocmai a devenit mai gospodină, mai harnică, mai bucătăreasă, mai fidelă, mai deșteaptă. Cel care-a învinețit-o se transformă în profesor, popă, judecător și atrage admirația altor mamifere bipede.
Nu puțini sunt românii care încă mai cred că femeia e doar un recipient în care cresc copiii masculilor, un rău necesar perpetuării speciei. E de preferat ca femeia să nască băieți, altfel riscă să încaseze bătaie c-a născut fete. Desigur, ea e de vină, așa știe neanderthalianul pe care l-a luat de bărbat, așa crede și ea și nu înțelege de ce testul cu verigheta i-a dat că face băiat. Tot înțelepciunea populară zice că femeia trebuie bătută și fără motiv, pentru că… știe ea de ce. Un fel de prevenție și atenționare, un gest foarte nobil din partea celui care aplică măsura de corecție anticipată, ca nu cumva femeia să greșească fără să știe și el și-n consecință, să scape nepedepsită. Românii nu doar bat, ei mai și violează. Unele femei nu consideră violul ca fiind ceea ce este, o crimă, ca de exemplu, Alina Gorghiu, care crede că victima mai trebuie violată o dată, punând-o față în față cu torționarul său, să se-mpace. Adevărul este că violul este un sport național, având poate aceeași frecvență ca în Africa de Sud – campioană mondială la această ”disciplină”, iar cei care au aprobat inițiativa Alinei Gorghiu, au dovedit că sunt de părere că se face prea mult caz de violuri și că nu e mare chestie, să se-mpace lumea, să ia sau să dea bani, de parcă banii ar vindeca și rănile din suflet.
Românii exploatează femeile care nu-s ale lor… Li se pare normal ca ei să-și cumpere case, mașini, pe spinarea a 5-6 prostituate pe care le trimit la produs. Și nu, nu e în totalitate monopolul unei anumite etnii, ci e larg răspândită în rândul tinerilor proveniți din familii cât de cât onorabile, incapabili fiind să conceapă grozăvia unei astfel de meserii, incapabili fiind să-și imagineze o existență modestă, dar cinstită.
Și atunci, vii și te-ntrebi cine e de vină ? E de vină societatea, biserica, educația? Da, cu siguranță, vina ne aparține tuturor: părinți, preoți și profesori. Cu toții perpetuăm aceeași mentalitate de înapoiați în care bărbații sunt considerați superiori, iar femeile acceptă un statut de ființă inferioară, de rangul 2. De aceea sunt plătite mai puțin decât bărbații, deși muncesc mai mult, de aceea sunt mult mai analizate cum se-mbracă, cum se comportă, cum vorbesc, iar dacă e persoană publică, niciun gest, nicio clipire din ochi nu scapă vigilenței misoginiste. De aceea sunt atât de multe femei care cred că Alexandra Stan a meritat bătaia, sau că Elena Udrea trebuie musai să fie amanta președintelui. De aceea, nicio femeie nu va deveni președintele României, de azi într-o sută de ani, oricât de deșteaptă, de puternică, de corectă și de merituoasă ar fi. Pentru că toate femeile sunt curve în afară de mama cuiva.
Pentru Anjelica:))) Multumesc de scriere draga mea! mare adevar ai grait!

Niciun comentariu: