marți, 20 noiembrie 2012

S-a umplut Bârladul de fãlci! Oferta speciala, ca doar e campanie!

Solomon n-a fãcut bine deloc, atunci când a umplut Bârladul cu afise electorale, fãrã sã tinã cont de faptul cã … s-a îngrãsat ca un godac în pragul Crãciunului! Într-o zonã cu oameni atât de sãraci, faptul cã un politician se îngrasã de la un mandat la altul, fãrã mãsurã, e destul de frustrant, nu-i asa, domnule deputat?! De asta ziceam cã, mãcar din respect minim pentru electorat, nu era cazul sã vã mai atârnati fãlcile pe toate gardurile, cã determinati lumea sã îsi punã întrebãri profunde: de ce s-or fi îngrãsând parlamentarii?! O fi de la grija pentru binele electoratului? E posibil … 

Dar chiar unul dintre alegãtorii bârlãdeni se întreba ieri: oare cum nu îi este rusine sã umple Bârladul de fãlci? Unde te duci, unde te întorci, peste tot vezi fãlcile lui Solomon! Dacã intrã cineva în Bârlad, care nu stie despre ce este vorba la noi, vede un singur chip si ãla fãlcos si un singur partid pe toate gardurile. O fi de bine?”, se întreba alegãtorul si nu este singurul care are asemenea întrebãri de pus. 

Rãspunsul pe care i l-am oferit este unul dat de Mihai Eminescu, în poezia magistralã “Scrisoarea a III-a”: “Vezi colo pe urâciunea fãrã suflet, fãrã cuget, cu privirea-mpãrosatã si la fãlci umflat si buget; Negru cocosat si lacom, un izvor de siretlicuri, la tovarãsii sãi spune veninoasele nimicuri! Toti pe buze având virtute, iar în ei monedã calpã, chitesentã de mizerii, de la crestet pânã-n talpã” … Adevãrat grãita Eminescu si nu degeaba tot el a zis “Cum nu vii tu Tepes Doamne, ca punâd mana pe ei, sã-i împarti în douã cete, în smintiti si în misei!”… Urmarea o stiti si dumneavoastrã: chestia cu dat foc la puscãrie si la casa de nebuni. Meritã? Când vedem fãlcile deputatului, eu zic cã da! 

PS: Ca sã dovedeascã cã are si caracter de godac nu numai fãlci asemãnãtoare, deputatul în cauzã, sprijinit din interiorul “cotetului” comunal (a se citi Primãrie) a interzis oricãrui alt partid sã punã bannere si afise electorale în oricare loc din Bârlad. Numai ei peste tot! Am un deja vu, voi nu? Inlocuiti doar literele: PSD cu PCR! Nu e asa ca aveti si voi un deja vu? Solomon, la loc comanda!


Niciun comentariu: