marți, 31 mai 2011

Tudor Gheorghe in concert la Barlad - Al 5 -lea anotimp "Femeia"

Pe 31 mai, in ultima zi de primavara, maestrul Tudor Gheorghe a sustinut   un concert  extraordinar  la Barlad, alaturi de Orchestra Simfonica si Corul Teatrului Liric din Galati. Dirijorul orchestrei a fost maestrul Marius Hristache, directorul artistic al  Filarmonicii din Craiova. Spectacolul intitulat "Al 5 -lea anotimp - Femeia" a fost unul elevat, de o calitate inalta si rafinata. 

Tudor Gheorghe este de peste 40 de ani un menestrel al folclorului romanesc autentic pe care l-a prezentat publicului din toata tara si din diaspora, singur, cu taraf sau orchestre simfonice, fara ca vreun oficial al Ministerului Culturii sa reactioneze si sa faca din arta acestuia un proiect romanesc, pe care sa-l promoveze in lume ... in loc de frunza copiata si de "carpatien garden", ce-o mai fi insemnand si chestia asta. Cata dreptate are maestrul, ca in folclorul actual, cantat de niste zdringhi zdringhi, care trebuie musai sa aiba si orga, in toate cantecele gasesti trei cuvinte: ani, bani  si dusmani. Nici nu-i de mirare nu-i asa? In 1989 am plecat de la intelectuali ca Remulus Vulpescu si am ajuns astazi la ... Guta, coada de maimuta! Zi-le domnu Tudor! 

Pentru cine este interesat, ii invit sa vizioneze filmul de mai jos cu secvente din acest spectacol. Maestrul Tudor Gheorghe si-a incheiat turneul pornit din 14 februarie,  la Barladul lui Guguianu, cu spectacolul de exceptie de aseara! Vizionati, ca nu aveti ce pierde..... 


                                              
 

Un comentariu:

Mariana spunea...

Minunat! Un regal! Spuneam cuiva ca am avut parte pe parcursul a 30 de zile să ascult două nume mari> Enrico Macias, la Sala Palatului în Bucureşti şi TUDOR GHEORGHE, în seara asta, la Bârlad. Mă uit, mă minunez şi sunt fericită că am trăit într-o lume normală, frumoasă şi că mai sunt oameni cărora le place frumosul. Sunt încântată.