miercuri, 25 mai 2011

Pseudo fabula exceptionala! Pentru barladenii care inca nu s-au "inrosit"!!

Colegii ziaristi de "Damboviteanul" au si ei ca si noi,  un politician ce ia cu asalt o anumita televiziune "de partid si de stat", pentru manipulat prostimea. Politicianul cu tupeu, pe nervii dambovitenilor face si desface el pe toate, isi da cu parerea in orice domeniu si, cum este de asteptat, isi vede de inters la fel ca si ... televiziunea in cauza! 

Iata ce scriu jurnalistii de la "Damboviteanul"

Sursa CLICK AICI!!



 Fabulă modernă brand-ul PSD: Corbul, Vulpea și cașcavalul

de Gura Targului

Jupânul Corb si-a luat-o din nou de la Cumătra Vulpe! Îndrăgostit de sine si bolnav să apară pe sticlă, doar-doar mai păcăleste pe cineva, Jupânul Corb (să-i spunem generic Adrian), cotizează din greu la  ”Vizuina TV”, unde Cumătra Vulpe (care taie si spânzură în tot si-n toate) se plânge de zor cum că n-ar mai fi de trăit în Pădurea Roșie, că strugurii sunt acri si că brânza trebuie să fie musai pe bani. Mieroasă, când fesul interesului se-asează pe coama-roscată (la noi e bloda - nota discordanta), Cumătra Vulpe l-a amețit pe Jupân Corb cum că are un croncănit deosebit, plăcut urechilor jivinelor din pădure si aducător de mari foloase. Ba, i-a mai susurat Cumătra în ureche si că merită să fie rege peste dobitoacele din colțul de pădure în care îsi fac veacul, dar trebuie musai să apară la ”Vizuina TV”.

Plin de sine cum sunt toți cei săraci cu duhul, Corbul n-a stat mult pe gânduri și-a dat drumul Cașcavalului din plisc. Părea că Raiul și-a deschis porțile pentru Jupânul-Cu-PeNeLe-Ca-Smoala: cum croncănea ceva, cum se transmitea live - în direct și în reluare (sic!) - la Vizuina TV, spre exasperarea viețuitoarelor pădurii. A croncănit și-a tot croncănit, în toate felurile: puțin și prost, mult și fără rost - după cum i-a picat sub plisc. Numai că între timp, în Vizuină, cașcavalul s-a topit ca untul la soare - că era foame mare! - iar Cumătra Vulpe s-a burzuluit: ”Corbul ăsta apare toată ziua pe tv-ul nostru și noi îl prea-mărim cu burta goală. Să iasă cu cașcavalul, altfel îl tăiem de la porție”.
Agitație mare în cuibul roșu, unde Jupânul Corb e un fel de șefuleț. Deși simpluț la intelect și îngâmfat cât cuprinde, parcă n-ar mai fi umblat la rezerva personală de cașcaval (deși a adunat destul pe spinarea viețuitoarelor din pădure), iar din magazia cuibului nici nu putea fi vorbă să ia. Vulpea a răbdat ce a răbdat, după care a dat poruncă în Vizuină să i se ”taie” pliscul Corbului. Zis și făcut. O bucată de vreme Jupânul a croncănit în pustiu (celelalte vizuini nu-l băgau în seamă), mai să se îmbolnăvească de inimă-rea.
Nici nu se încheiaseră două săptămâni, când Jupânul a apărut iar La Vizuina TV. Prin pădure se zvonește că i s-au scuturat PeNeLe, de cât cașcaval a cărat la Vizuină! Deh, ”arta” cere sacrificii!
Mai subțirel la buzunar, dar mai negru-n plisc decât anțărț, Jupânul Corb își dă, în continuare, în petec, croncănind nătâng despre cele ce sunt și despre cele ce nu-s. Nu-i vorbă, o face pe cașcavalul lui. Dar pe nervii noștri.
O pseudo-fabulă are și o pseudo-morală: ”corb la corb nu scoate ochii”, se pune în popor. Însă nu se suflă nicio vorbuliță despre relația vulpe-corb. Așadar, când Jupânul Corb nu va mai avea cașcaval de dat, să vezi distracție în Pădurea Roșie!

PERFECT ADEVARAT! RECUNOASTETI PERSONAJELE DE LA BARLAD???? 
 Pentru conducerea "Vizuina TV" :) - de la Barlad, evident!

Niciun comentariu: