joi, 21 aprilie 2011

Copiii batuti si neglijati vizitati de iepurasul de Paste!

Cei sase micuti de la centrul CPRU - CANE Barlad nu au fost uitati, in aceste zile, in care actiunile de suflet capata conotatii mult mai ample! Cristina Mihaela Tiron, medic expert din Barlad si consilier judetean PSD, a mers impreuna cu mine ieri la centrul unde sunt institutionalizati  micutii, pentru a le duce cate un pachet cu alimente si dulciuri. De mentionat ca aici este institutionalizata si Ioana Maria, fetita de numai trei luni, agresata acum doua saptamani de propria mama,  Alexandra Popovici, in timp ce se aflau la Centrul Maternal Barlad. Desi ea este cea mai mica, iepurasul i-a adus in loc de dulciuri, mai multe cutii cu lapte praf. Ceilalti cinci copii  din centru sunt cu varste intre 2 si 14 ani, fiind adusi in Saptamana Mare de politistii barladeni, care i-au luat de pe strada, unde cerseau, trimisi de parinti. 

Gabriel (foto) are 6 ani si habar nu a avut ca exista sarbatori de Paste si ca vine iepurasul cu cadouri. De fapt, nici nu a primit vreodata cadouri, mama sa fiind o mare consumatoare de alcool, iar politistii l-au luat din familie pe el si fratele sau de 7 ani, pentru ca erau crunt neglijati. Copilul a fost gasit mancand gheare de pui (scurmace) crude si acelea pe ascuns prin spatele bordeiului unde au fost gasiti, la o bunica alcoolica. Ieri, Gabriel din Barlad, cum ii place sa isi spuna, a primit primul cadou din viata sa, o punga plina cu dulciuri si sucuri, oua si iepurasi de ciocolata. “N-am mai vazut asa ceva” spunea el, fericit ca si fratele lui a fost in “atentia” iepurasului, care ieri s-a numit Cristina Mihaela Tiron. Ioana Maria, micuta agresata de mama ei, va fi botezata la CPRU-CANE, imediat dupa Paste, nasul sau fiind Ionel Bratianu,  seful CPRU-CANE Barlad. Cu siguranta nu va lipsi medicul Cristina Tiron si nici eu nu voi lipsi de la botezul gagalicei Ioana ...  va vine sa credeti ca a putut fi batuta pana la coma? Frumusetea asta mica! 





Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa si fapte!
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite!


Va sugerez sa organizati spectacole cu artisti locali sau chiar cu celebritati nationale; fondurile obtinute prin vanzarea biletelor distribuindu-se celor neajutorati de catre o organizatie "non-profit" pe care o puteti intemeia chiar voi, cei care ati participat la aceasta actiune superba.
Bileltele le puteti vinde la licitatii cu "tombole" iar castigatorilor sa le fie promovate afacerile ori numele via jurnalul local sau judetean, in functie de contributia adusa la vanzarea biletelor.


Zi si eu, nu dau cu paru'!

Succes!

Octav N