vineri, 11 februarie 2011

Circ politic marca Solomon la Barlad, la lansarea unui proiect european! Acesta este interesul sau pentru investitii in Barlad!

Asa arata acum strazile care urmeaza a fi asfaltate si modernizate! La acest proiect face deputatul Solomon circul politic de prost gust, in ciuda barladenilor care traiesc cu namolul pana in casa!
In cadrul conferintei de deschidere a proiectului “Strazi: Cartier Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar”, desfasurata la sediul Primariei Barlad,  a avut loc un schimb de replici dure intre deputatul Adrian Solomon si consilierul PDL, Cornel Plesu. In fata catorva reprezentanti ai locuitorilor strazilor incluse in acest proiect european, deputatul Solomon a facut un circ ieftin, la care, din motive “personale” primarul Constantin Constantinescu nici nu a participat. Deputatul Adrian Solomon a incercat in acest fel minimalizarea unei investitii majore pentru barladeni, dorind sa-si aroge toate meritele, lucru care nu i-a reusit. 

Papagalul de serviciu, in locul primarului!


Adrian Solomon, deputat PSD de Barlad s-a ingramadit joi, 10 februarie, sa ia caimacul politic dintr-un proiect european destinat exclusiv barladenilor de rand. In cadrul conferintei de deschidere a proiectului: “Strazi: Cartier Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar”, la care primarul Constantin Constantinescu a fost absenta notabila, remarcandu-se si absenta senatorului PDL Vasile Pintilie, cei veniti au asitat in loc de lansare a proiectului, la un circ politic marca Adrian Solomon, care a incercat minimalizarea investitiei de peste 15 milioane de euro, facuta de guvernarea PDL. La deschiderea proiectului au fost invitati sa participe consilieri locali, oficiali judeteni, mass media locala si reprezentanti ai cartierelor unde se deruleaza aceasta investitie. De la conferinta au lipsit  primarul Constantin Constantinescu (care era trecut in agenda intalnirii pentru a adresa un cuvant de deschidere), precum si senatorul Vasile Pintilie, care a contribuit decisiv la semnarea contractului de finantare de catre Minsterul Dezvoltarii Regionale si Turismului.  Lipsa primarului se pare ca a fost "impusa" de deputatul Solomon, care este si presendintele PSD Barlad, deoarece la semnarea contractului de finanatare, primarul Constantinescu a multumit guvernului si PDL pentru aceasta valoareasa investitie din Barlad, cea mai mare din ultimii 20 de ani in acest oras, lucru care a deranjat PSD-ul la maxim! Sedinta a fost condusa, in lipsa primarului, de viceprimarul Traian Petcu, care nu a precizat de ce primarul lipseste de la cel mai important eveniment al acestei saptamani! La discutii s-a inscris deputatul Adrian Solomon, care a inceput sa aduca acuze actualei guvernari pentru ca, in viziunea lui, proiectul a fost intarziat voit, s-au « tras » din el 70 de miliarde de lei  pentru un alt proiect european destinat municipiului Suceava, au fost declarate neeligibile strazi eligibile, etc... intr-un cuvant a minimalizat importanta proiectului, spre marea nemultumire a celor din cadrul primariei, care au muncit din greu la intocmirea proiectului si care acum, cand trebuiau sa prezinte cat de vitala este investitia europeana pentru barladeni, s-au trezit ca asista la un circ politic ieftin, marca Solomon, neavand ce sa prezinte comunitatii euroepene care a finantat proiectul. 

«In loc de multumiri, asistam la un circ »

Consilierul local al PDL, Cornel Plesu a avut curajul sa-i arate deputatului Solomon ca greseste si ca la intalnirea de ieri nu era cazul sa se faca politica. “Eu am crezut ca venim la o activitate in interesul comunitatii si nu ca sa facem politica ieftina. Activitatea de astazi trebuia sa scoata in evidenta ca investitia respectiva este extrem de benefica pentru barladenii din cartierele noi, care stau in namol pana la gat. Cred  ca a brava si a spune ca meritele sunt ale unei singure persoane, este un lucru neconform cu realitatea. A spune ca nu era nevoie de senatorul Pintilie pentru ca acest proiect sa fie finatat, denota o lipsa totala de colegialitate, ca sa nu folosesc alt termen. Daca vorbim de parlamentari l-as intreba pe domnul vicerimar de ce nu au fost invitati si ceilalti parlamentari, de la celellate partide, care au contribuit la acest proiect? Deputatul Dan Marian, senatorul Vasile Pintilie, de ce nu au fost invitati si este doar un singur parlamentar prezent ? Vreau sa spun ca semnarea contractului de finantare a fost posibila doar cu ajutorul tuturor parlamentarilor PDL. Si nu-l vad nici pe domnul primar aici. Cred ca acest lucru este cat se poate de clar si cine vrea sa priceapa...poate sa inteleaga de ce”, a spus Cornel Plesu. 

 “Comportamentul deputatului Solomon este total dezechilibrat”

Senatorul Vasile Pintilie a facut cateva precizari referitoare la ceea ce s-a petrecut ieri la deschiderea proiectului european “Strazi: Cartier Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar”, desfasurata la sediul Primariei Barlad. “S-a demonstrat inca odata ca acest comportament dezechilibrat al lui Solomon aduce grave prejudicii localitatii, impiedicand realizarea investitiilor importante in Barlad. El ar trebui sa explice barladenilor de ce este absolut necesar ca ei sa plateasca din bugetul local 70 de miliarde de lei, pentru ca echipa condusa de el, cand era viceprimar, a incercat sa fenteze organismele europene, nerespectand ghidul de realizare al proiectului. Din aceasta cauza, proiectul a fost la un pas de a fi declarat neeligibil. Dupa ce a fost accepat la finanantare acest proiect, vine si Solomnon sa isi aroge drepturi si merite pe care nu le are. Este clar ca lucrurile s-au schimbat in Romania si ca meritul pentru aprobarea acestei mari investitii in judetul Vaslui le are Guvernul PDL condus de Emil Boc. Faptul ca n-am fost invitat la acest eveniment, era de asteptat, pentru ca le cunosc comportamentul celor de la PSD, dar asta nu inseamna ca eu nu voi milita in continuare pentru realizarea investitiilor necesare Barladului si barladenilor, fara a astepta cuvinte de lauda de la liderii PSD si PNL din oras“, a spus senatorul Vasile Pintilie.

Niciun comentariu: