sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Razbunarea “javrei ordinare”

Posturile de Politie comunale vor fi desfiintate, pentru ca reprezinta „un lux”, afirma seful IGPR, chestorul Liviu Popa. Proiectul lui inseamna ca 2834 de posturi vor disparea în baza unui proiect de reformare a institutie. "Adevarul este ca si taranii trebuie sa faca mai multa miscare. Sa se duca pana la oras, daca vrea sa reclame ca i s-a furat calul, gainile sau porcul, daca vrea sa-si schimbe buletinul! Violurile le rezolva primarul." ..vorba unei prietene de pe net. Ideea este ca in plina criza, cu somajul mare si remuneratia dupa buget mica, cu vinul in cap si cu educatia lipsa de la tara, infractionalitatea va atinge cote astronomice. Ei si ce daca? Cui ii pasa de nenoriocitii de tarani, de batranii singuri din satele izolate de noroaie si de tinerele eleve, dupa care li se scrug ochii plini de pofte si imbalosati de bautura  tinerilor « vajnici » din satele Romaniei ? Cu postul de politie in comuna si tot se intamplau atatea nenorociri si hotii, dar fara? Motivatia capilor politiei romane ar fi ca primarii politizeaza satele si acapareaza alegerile cu ajutorul politistilor comunali sau ca in Europa nu exista nicaieri politisti la sate. Aiurea! Imi aduc aminte ca, prin 1868, cand se infiintau posturile de politie rurala, nu era vorba de politizare, ci de alinierea la standardele europene de siguranta a cetatenilor!!. Desfiintarea politiei comunale baga spaima in babe, care vor sta de acuma cu inima la gat in fiecare seara, cu gandul ca vreun nelegiuit cu mintea tulbure de bautura, va navali peste ele, hotarat sa-si faca de cap.  Asta da politizare ... Eu cred insa ca lovitura data politistilor din salele noastre este dictata de «javra ordinara», pe care au vrut-o afara protestatarii cu epoleti. Aruncatul caschetei si sloganul devenit celebru si preluat de opozantii lui Basescu, l-au convins pe cel vizat de politisti sa le arate ca nu pot face ei la Cotroceni ce fac la postul de politie ! Si in stilul clasic si familial de ucidere a limbii romane, gen Eba la tribuna Parlamentului European, acesta maraie acum in barba : “Iesiti afare, javre ordinare! Ce cascheta lui Hector, cu mine v-ati pus voi bai, iobagi cu epoleti?  Ha ha ha ha ha!”

Ce zic politistii despre aceasta idee a sefului lor de la Bucuresti?

"Este o idee foarte buna dar, daca nu functioneaza, seful IGPR sa plateasca penal si financiar si sa-i fie confiscata toata averea pentru decizia luata. Sa aiba mare grija sa nu pateasca precum Dan Valentin Fatuloiu care a cumparat cu banii nostri mii de biciclete pentru politisti si care nu au fost folosite niciodata. Nu cred ca un post de politie comunal cheltuie mai multi bani decat sediul IGPR, unde exista zeci de candelabre, ospatari mereu la dispozitia sefilor, computere si tehnologie de ultima ora. ~n prezent, cele mai multe posturi comunale sunt nezugravite, politistii sunt nevoiti sa isi faca singuri menajul pentru a supravietui la locul de munca. IGPR nu plateste decat lumina si apa. Anul trecut, la noi la post, am primit de la IGPR doar un top de hartie pentru a ne putea face treaba!“,  ne-a spus revoltat un sef de post, care nu a dorit sa ii fie facut public numele, pentru ca are doi copii mici si ii este frica de represalii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Este incredibil!

In alte tari ale lumii politia vegheaza 7x24, in schimburi, orice satuc are o patrula motorizata....
Unde se duce Romanica voastra, fratilor?

ON

Dan Gheorghe spunea...

misto chestia cu "violurile le rezolva primarul". adica cum? - face primarul control ginecologic, ia urme ale violatorului, urme de sperma, de par, pe urma pleaca sa-l pedepseasca pe faptas. ha-ha! in ce tara traim!