joi, 6 ianuarie 2011

Justitie in tara lui "Of Choise" - chioara ca si conducatorul ei!

Am vrut sa scriu despre acest subiect acum vreo doua zile, dar exact in momentul in care am inceput, m-am gandit ca poate nu se va intampla chiar asa. Si s-a intamplat!  Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, că Andrei Plăcintă va fi cercetat în libertate, după ce a admis contestaţia acestuia faţă de decizia din 28 decembrie a Tribunalului Bucureşti, care îi prelungea mandatul de arestare cu 30 de zile.


Fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului a fost arestat preventiv la 8 decembrie, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucureşti, împotriva căreia tânărul a declarat recurs imediat după pronunţare.

Andrei Plăcintă a fost reţinut pe 7 decembrie, pentru tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni după ce şi-a lovit prietena şi a deposedat-o de telefonul mobil, după care s-a urcat pe maşina acesteia şi i-a spart luneta, potrivit procurorilor de la Parchetului Capitalei. În momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitare de martor, alta de parte vătămată, Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar tânărul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta. Daca nici tentativa de omor nu poate face pe magistrati sa tina inchis un individ, pentru ca este pericol public.... insemana ca justitia din Romania, tara lui "of choise" este mai chioara decat conducatorul ei! 

Ia uite aici justitie!

Acum doi ani, in judetul Vaslui, mai precis in municipiul Husi doua batranele, una de 78 de ani si cealalta de 62 de ani, bagau o luna de parnaie pentru simplul fapt ca nu au vrut sa respecte o sentinta judecatoreasca in legatura cu un teren si nu au achitat o amenda penala de sase milioane de lei vechi.. Nu vi se pare de-a dreptul stupid? Adica justitia din Romania face exces de zel si aplica legea pe pielea unor batrane care abea isi duc zilele, pe cand Andrei Placinta, acuzat de tentativa de omor, talharie si alte bube, isi duce de acum  viata linistit fara sa il mai intrebe nimeni de sanatate.

Inteleg si eu, nimeni nu trebuie iertat daca greseste si ca legea este aceeasi pentru toti, dar oare de ce justitia cea "oarba" aplica legea doar celor care nu se pot apara sub nicio forma de ea? Pun pariu ca daca era vorba de unul cu bani, care isi permitea sa plateasca un avocat bun, ca in cazul senatoarei Placinta, ce nu mai putea de suparare ca odrasla satanista si tupeista este dupa gratii, sentinta in cazul respectiv suna cu totul alfel. Ca cea emisa pe 6 ianuarie.... Dar bietele batrane oare au gresit chiar asa de rau de trebuie sa fie tratate in halul acela? Au rugat instanta sa le elibereze pe caz de boala, dar instanta a respins cererea!!!Oare batranele de 78 si 62  de ani erau mai putin bolnave decat Omar Hayssam care a folosit acelasi pretext sa iasa din puscarie? Si a plecat din tara cu largul concurs al "Profesorului"?? Desigur, am uitat sa mentionez, ca presa este vinovata! Gaozarii, pasaricile rele, tonomatele si mogulii cei rai, exagereaza si de fapt justitia in tara lui "of  choise" merge ca pe roate! Pe care si le rupe la intrarea in spatiul Schengen!

2 comentarii:

Constantin Rusu spunea...

Toata lumea recunoste ca sunt probleme, alesii isi asuma responsabilitatea, dar nu plateste nimeni. Ce fel de democratie este asta?

Anonim spunea...

E perfect adevarat.Pacat ca traim in tara aste condusa de hoti si in care deciziile sunt luate impreuna cu acestia.
Justitie, sa-ti fie rusine!!!