miercuri, 20 octombrie 2010

‘Va rog sa ma ajutati sa-mi gasesc sora”


                                                               TRISTETE {I SPERAN}| Georgiana Larisa Palade este la numai 14 ani, de o  sensibilitate iesita din comun, trista si fara speranta, din cauza unei vieti nedrepte pe care a indurat-o pana acum. Anul trecut, la numai 13 ani a trecut printr-o trauma ingrozitoare, revenindu-si cu mare greutate cu ajutorul psihologilor. Larisa nu vrea sa se mai vorbeasca vreodata de ceea ce a indurat. Este din satul Sarbi, comuna Banca, eleva in clasa a VII – a, foarte buna la invatatura. Cand avea 5 sau 6 ani, a aflat de la mama ei ca mai are o sora, nascuta in 1990, care a fost infiata de o familie din Statele Unite ale Americii. O sora pe care n-a vazut-o niciodata si care nu stie de existenta ei. Larisa o cauta cu disperare pe Diana, cerand ajutor tuturor celor care pot sa faca posibila o intalnire cu ea. Diana este speranta Larisei ca va putea face ceva in viata si va scapa din mediocritatea in care se zbate acum.. 
 
Cezara MIRONIC| (Barlad)

~n satul Sarbi, comuna Banca, traieste o fata, care pana la 14 ani a indurat tot ce poate fi mai rau: frigul, foamea, saracia, tristetea, abuzul.... Larisa Georgiana Palade este eleva in clasa a VII –a la scoala din sat si este una dintre cele mai bune eleve din clasa. Pe fata ei insa citesti o tristete care nu poate fi stearsa nici cum. Mama ei, Maria Palade, are 42 de ani si este casatorita cu un individ de joasa speta. Care in prezent este in puscarie. Pentru ca i-a facut rau Larisei, un rau imens, care a lasat rani ce nu se vor inchide niciodata. Mama Larisei insa nu renunta la el, chiar daca acesta i-a batjocorit fata. ~si scriu unul altuia, el fiind inchis pentru 11 ani, iar Larisa nu poate sa inteleaga cum de mama sa l-a iertat.  De aceea, fata vrea sa aibe o alta viata si vrea sa-si gaseasca sora, pe Diana, posibil Irimia, dupa numele tatalui ei. Aceasta are 21 de ani si atunci cand avea numai un an, in 1991, a fost infiata de o familie de americani. “Nici mama nu  mai stie exact cine a infiat-o, pentru ca a trimis o scrisoare familia respectiva, acum cativa ani, cu o poza a surorii mele, dar mama nu mai stie unde este scrisoarea, n-a dat nici un raspuns.... nu a luat legatura cu ei. Mai stiu ca acum cativa ani, Diana a solicitat Primariei Banca sa ii fie facuta legatura cu fratele nostru mai mare, Ionut Irimia, de 20 de ani acum. Nu s-a putut lua legatura cu el, pentru ca nu era acasa ... si nici acum nu este, a plecat in judetul Bihor la munca si nu a mai venit la noi. De atunci, sora mea n-a mai dat niciun semn, eu eram prea mica sa inteleg ceva... Dar acum vreau sa o gasesc, sa stie de mine si eu de ea. Va rog sa ma ajutati”, ne-a spus Larisa.

Pe urmele Dianei

Larisa are o adresa pe care ne-a pus-o la dispozitie, unde crede ea ca poate afla mai multe detalii despre sora ei Diana. “Rainbow House International Aid – Adoption Assistance 19676 Old Highway Ay85 Belen – New Mexico 87002 – SUA”.  “Aceasta adresa este trecuta pe plicul venit din SUA si poza unde  Diana are vreo sapte ani, dar poza nu o mai are mama, a pierdut-o.  Nici plicul nu-l mai are ... l-a pierdut, ea nu are interes sa ia legatura cu sora mea, ii este indiferenta, pentru ca a dat-o spre adoptie. Mie insa nu imi este indiferenta, este sora mea si vreau sa o cunosc, sa vorbesc cu ea, sa-i spun ce am pe suflet si poate sa ma si ajute. Vreau sa urmez liceul pedagogic, profil filologie si daca se poate, sa fac si Facultatea de litere – sectia engleza. Oare o putem gasi?”, a fost intrebarea plina de speranta a Larisei. Vom incerca si poate ca impreuna putem da o sansa unui copil care spera intr-o lume mai buna.




2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.rhi.org/

Aici sunt adrese, telefon, fax si email ale acelei organizatii. Cineva o poate ajuta pe fata sa le scrie macar un email. Cine stie, poate o vor ajuta.

Cezara MIRONICA spunea...

Va multumim din inima!