luni, 4 aprilie 2016

Grupul barladean "Ecou" castigator la Strasbourg! (VIDEO)

PREMIU EUROPEAN Grupul Folk "Ecou"  din Barlad, format din elevii claselor V-VIII ale Scolii Gimnaziale "Episcop Iacov Antonovici" si ale Colegiului National "Gheorghe Rosca Codreanu" (CNGRC) din Barlad, a obtinut titlul de laureat la unui concurs european, desfasurat la Strasbourg. Elevii barladeni au primit  invitatia de a participa pe 24 mai la ceremonia de premiaere, fiindu-le asigurata cazarea la Strasbourg, insa transportul si masa urmeaza a fi asigurate de participanti. Grupul "Ecou" este condus de profesorul de muzica  Corneliu Plesu, iar titlul de laureat al acestui concurs este cea mai mare distinctie obtinuta pana in prezent de acest grup folk. Copiii care vor merge la Strasbourg cauta acum sponsorizari pentru a se putea deplasa sa-si ridice premiul. "Sunt foarte bucuros ca am reusit sa ducem in UE numele Barladului si sa reprezentam cu onoare comunitatea locala", a spus Cornel Plesu. 

Grupul folk "Ecou" din Barlad a participat, alaturi de Grupul "Cristal" al CNGRC  si de solistii Fabian Mereuta (elev la CNGRC) si Marcel Onose (clasa a VIII-a la Scoala gimnaziala "Episcop Iacov Antonovici"), la un  concurs  organizat de Scoala Nationala de Administratie din Strasbourg. Tematica concursului a fost invatarea copiilor sa respecte prin arta drepturile omului. Participarea la concurs a constat in trimiterea la Strasbourg a DVD-urilor cu cele doua grupuri folk si unul al solistului Fabian Mereuta, precum si a doua fotografii realizate de Marcel Onose. Din cei patru participanti din Barlad, juriul prezidat de d-na Nathalie Loiseau, directorul Scolii Nationale de Administratie, a stabilit  ca Grupul Folk "ecou" este cel mai bun din concurs si la- desemnat "laureat" – mai bine zis castigatorul concursului, organizat de Fundatia Regards d'Enfants din Strasbourg. Profesorul de muzica Cornel Plesu, care i-a pregatit pe cei 20 d ecopii ai grupului "Ecou", impreuna cu o parte din membrii grupului au prezentat realizarea extraordinara in cadrul unei conferinte de presa. "Suntem foarte bucurotsi, este cea mai inalta distinctie obtinuta d enoi. Am reusit sa ducem in Uniunea Europeana numele Barladului si am reprezentat cu cinste comunitatea noastra. Rezultatul vine in urma unor ani de studiu si munca cu acesti straliuciti elevi. Grupul a fost infiintat in 2010 si acum primeste primul premiu internationale european. Piesa cu care am castigat se numeste <> si apartine lui Adrian Paunescu (versurile), iar muzica lui Andrei Paunescu.", a precizat prof. Cornel Plesu.

Se cauta sponsori pentru deplasarea la Strasbourg

Deplasarea la Strasbourg are loc in luna mai, in jurul datei de 24 mai, cand are loc premierea. Cum copiii trebuie sa fie prezenti, fiindca au fost desemnati cei mai buni din concurs, acum s ecauta sponsorizari pentru a le asigura transportul (16 copiii vor merge) si masa. Cazarea este asigurata de Scoala Nationala de Administratie din Strasbourg. "Voi face solicitari si la autoritatile locale, pentru ca este pacat sa nu fim prezenti acolo. Cu siguranta si ISJ Vaslui va face ceva pentru a asigura deplasarea. Vom solicita si sponsorizari pentru ca ar fi si pacat ca elevii acestia merituosi sa nu participe la ceremonia de premiere", a mai precizat Cornel Plesu. 

Iata cantecul cu care Grupul "Ecou" din Barlad a impresionat la Strasbourg! 

Niciun comentariu: