joi, 27 august 2009

Balciul, of ff viata mea !!!


 Se aude balciul de la mine din balcon si fumul de la gratare nu e deloc convingator. Da, este balciul anual, ceva total diferit de iarmarocul de altadata. Nu, chiar nu recomand nimanui asa ceva! Rog OPC-ul sa faca o vizita cat mai rapida … poate-l desfiinteaza (e pe Str. Cpt. Grigore Ignat, colt cu strada Vasile Parvan), ceea ce nu cred ca este posibil. Nu este o noutate ca barladenii au buzunarele goale… si totusi sunt « balcicari » veniti in trupe speciale pentru a va usura la un astfel de eveniment in Barlad pe timp de criza. Poate - poate nimereste un italian made in «Ciorobarlad», care a venit special sa-si cumpere o palarie de paie si sa se imbolnaveasca de la hamsii si bere. Nimic nu mai conteaza: maneaua sa curga, berea sa cante si copiii sa ameteasca in Ciocan sau Fire Trip. Nu poti pleca acasa fara un breloc cu led albastru sau verde, o caseta cu manele si nici fara o veioza de aia care-si schimba colorile. Sau iconite sfintite la manastiri numai de calugarii sau calugaritele de la tarabe stiute. Este clar ca « italianul » sau « spaniolul » va avea mirosul de balci imbibat pana in septembrie si va povesti mandru: am fost vacanta aceasta in balci la Barlad! E trist cand stau si ma gandesc ca pentru multi, balciul acesta e chiar o distractie si un bun prilej de a socializa. Pana pe 29 august e timpul glumelor proaste, a minciunilor, a hamsiilor, a manelelor, a prafului, a jafurilor, a jegului, a porumbului copt si a calcatului in picioare. Partea buna e ca “balcicarii” elibereaza putinele zone frumoase ale Barladului de manelisti, de pipitele cu fustele pana la c...r !
Barladeanul la balci
20:00 Se pregateste sa plece in balci. Parfum si se imprumuta de bani. Putini. E criza.
20:30 Este la intrare. Prietenii nu gasesc nici un loc de parcare. E sarbatoare. Se lasa masina de-a cumezisul.
21:00 Pe “covorul” asfaltat si plin de gropi... Multime de oameni, manele, hoti de buzunare, bazar, toata lumea tipa, tigani, baloane, chinezarii, totul pute !!
22:20 “Bine ati venit” il intampina. Divele intra cu tocurile in pietrisul din gropi si din obor, acum locul unde-i « cazat » balciul. Barbatii la pantaloni albi scurti si cu talpile negre. Munti de gunoaie…barladenii raman veseli.

22:03 Se imbarbateaza barladeanul si se urca in Ciocan. Scoate aparatul si face poze. Nu are blitz.
22:05 Un vis frumos, barladeanul e cu gasca la distractie, din boxe urla manele, alta la fiecare baraca de bere, mici, muste si hamsii.

22:30 Se aseaza cu gasca la masa de lemn: uda cu bere si de nervi arunca paharele de plastic sub masa. Toata lumea il ia ca un bun exemplu.

23:00 Ragaie, bea bere, ragaie, mananca hamsii, mici, se sterge de haine, e criza de servetele. Asculta manele incantat. Bea bere, isi face nevoile dupa taraba, bea iar bere, ca aceasta bautura nu se termina niciodata !
00.0 Se indreapta spre casa si constata ca i-a iesit o iritatie care-l mananca ingrozitor, o fi de la hamsii. Nu exista farmacii non stop in Barlad asa ca se va duce acasa, se va scarpina toata noaptea si nu va uita ca maine este temeiul la balci si musai trebuie sa mearga din nou! Ca doar nu s-a terminat berea si nici hamsii....

Un comentariu:

Alina Darie spunea...

Postarea ta, Cezara, mi-a adus aminte de batranul balci. An de an criticat, neconventional, poate inutil, dar ASTEPTAT! Mi-ai adus aminte de copilarie :) Pe 14 septembrie tot ma duc la balci , desi stiu c=am sa vad tot ceea ce tu deja ai scris aici